Det er med stor glede vi åpner våre novemberutstillinger. Utstillingene bygges rundt fire ulike kunstnerskap som sammen utgjør en interessant sammenstilling. Det trekkes linjer fra Arne Ekelands kunst og hans plassering i norsk kunsthistorie til Håvard Homstvedt som har opplevd betydelig internasjonal suksess til de yngre kunstnerskapene til Erin Murphy og Ingvild Eiring.
Endelig blir det igjen anledning til å oppleve Arne Ekelands kunst i Trondheim. 38 år etter forrige utstilling, vises et utvalg malerier og tegninger skapt i perioden 1936 til hans død i 1994. Flere av verkene har aldri tidligere vært vist.
Tekstur og materialitet står sentralt i Håvard Homstvedt kunstnerskap. Han arbeider både to- og tredimensjonalt hvor hoder og mennesker står sentralt i motivkretsen. Homstvedt kombinerer det realistiske med et abstrahert formspråk i en frodig fargepalett. Utstillingen viser hans seneste arbeider og flere av disse er laget for denne utstillingen.
Med landskap som utgangspunkt jobber Erin Murphy i ulike materialer som maleri, tegning, pleksiglass og installasjoner. Hun avsluttet masterstudiet ved Kunstakademiet i Trondheim våren 2020 og har valgt å etablere sin kunstnerkarriere i Norge. Hun går i dialog med funn fra de arkeologiske utgravningene fra K-U-Ks tomt og hargjennom et samarbeide med NIKU fått tilgang til ulike gjenstander.
Ingvild Eiring er et nokså ubeskrevet blad på kunstscenen. Hun lager monumentale fortellinger i miniatyrens format. I Ingvild Eirings dioramaer møter vi en fantastisk detaljrikdom i ulike interiører og tablåer. Aktørene er påkledde mus satt inn i ulike interiørscener. Eiring er en stor historieforteller og formidler. Dioramaene tar ofte utgangspunkt i mystikk og overtro på slutten av 1800-tallet. Eiring har de siste par årene jobbet med scener hentet fra hennes egen bakgrunn fra Nord-Norge og Nord-Østerdalen.
Kunstnerne representerer bredde i både materialvalg, tematikk, formspråk og samtid. De jobber alle rundt egne narrativ og sammenstillingen vil gi publikum unik innsikt og opplevelse av noe av bredden vi ser innen kunstfeltet.
FRI ENTRÈ