Kan man lære noe gjennom mat? Kan man nyte kunst med både øyne, nese og munn? Bli med oss på et eksperiment!
Torsdag 17.februar kan du få en smakebit av Hannah Ryggens kraftfulle kunst – ganske bokstavelig. I et av våre nyåpnede gallerirom vil hennes monumentale billedvever danne bakteppe for en kreativ kulinarisk kveld. Kokkene på Gubalari uttrykker sin kjærlighet til råvarene med en kreativ 5-retters meny, mens kurator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum serverer deg historien om Hannah Ryggens liv og kunst. I løpet av kvelden undersøker vi om det lar seg gjøre å spise noen av plantene hun farget ullgarnet med, og opplever hvordan tekstile kunstverk som Grå Figur (1961), Etiopia (1935) og Vi lever på en stjerne (1958) kan oversettes til komposisjoner på fat.
I 2022 er Trondheim/Trøndelag #EuropeanRegionofGastronomy. “Fra kraftfull kunst til kreativ kost” er en av mange smaksrike opplevelser i regionen neste år. Arrangementet er også et samarbeid mellom Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, som eier verdens største samling av Hannah Ryggens kunst, Kjøpmannsgata Ung Kunst og restaurant Gubalari.
Hele opplevelsen koster 1894,- (studentpris 1198,-) // Kjøp billett på Hoopla (trykk her)